Un suvenir din Moldova

Încep să cred că lucrurile în ţara aceasta se mişcă. Încet, dar se mişcă. În loc să facem cu ou şi oţet tot ce avem, să ne îngropăm reciproc şi mai ales, să criticăm fără a contribui, mai bine să promovăm intens şi să ne susţinem. Să fim solidari. Au apărut mii de critici şi laude despre logo-ul care ne reprezintă turismul autohton. Aşa cum este, îl susţin. Mai mult decât atât, am fost şi la lansarea obiectelor personalizate cu logo-ul respectiv. Să ştiţi că mi-a plăcut mult ce am găsit acolo. Din cei câţiva magneţi aduşi din diverse călătorii în afara ţării, am unul şi de la noi, de acasă. 

 Să ştiţi că avem o ţară frumoasă, dar necunoscută. Chiar noi cei care ne ducem traiul pe acest pământ, habar nu avem de existenţa unor locuri superbe. Moldova are nevoie de promovare. M-am săturat să aud că nu avem ce le arăta turiştilor, că suntem săraci, că nu avem una-alta. Okey, şi cât timp oare vom sta aşa şi vom sufla din nas, bocind că NU AVEM CU CE?   

cana tricou  termos

Când merg în călătorii, prefer să mă delectez cu minunile naturii, locuri istorice, mai puţin caut chestii moderne şi parcuri de distracţii. Dacă o persoană străină m-ar întreba ce locuri ar putea vizita în Moldova, i-aş recomanda cu mult drag mănăstirea Saharna sau pur şi simplu, o călătorie prin Codrii noştri în plină vară. Am fost recent în Turcia. Acolo se scot bani şi din piatră seacă. Oare de cei ei pot avea călătorii pe Bosfor, iar noi să nu avem pe Nistru? Sunt obosită să tot aud umilinţe şi critici. Ba una, ba alta, ba s-au aruncat bani, ba nu mai ştiu. Repet, în loc să plângeţi, mai bine vă implicaţi direct. Mai este o vorbă: " Fă ceea ce poţi, cu ceea ce ai, acolo unde eşti" , spunea Theodore Roosevelt Jr. Aşă că, Hai, Moldova! Hai să ne mândrim cu ce avem şi să promovăm, să lucrăm personal aşa cum putem la promovarea acestei ţări.

Back to Top