Paradoxuri vieneze

Cu ajutorul proniei cerești am ajuns și în capitala Austriei. Am stat patru zile în care am descoperit frumuseți și locuri vieneze de poveste. Cu toată splendoare și cultura ei, îmi era dor de Piața Centrală! Să nu fiu înțeleasă greșit, perfecțiunea Vienei și tot pachetul de alte perfecțiuni mă făceau să intru în zona cumințeniei. Oameni care sunt cam zgârciți la zâmbete, liniște peste tot și niciun ”action” ( cu excepția cluburilor) m-au cam pus pe gânduri.

Read more: Paradoxuri vieneze

tags:

Drumul turistic „Pomul Vieții”.

Eu în fiecare zi mă mir de țara aceasta. Sunt atât de multe lucruri de care habar nu aveam de existența lor, încât la descoperirea acestora mă simțeam un adevărat explorator. Când am ocazii de a mai cutreiera țara în lung și în lat le folosesc mai pe toate. Așa a fost și în cazul promovării traseului turistic Pomul Vieții. 

Read more: Drumul turistic „Pomul Vieții”.

tags:

Julieta fără sutien

Eu iar cu impresiile mele italiene. După ce am bocit că Veneţia nu m-a primit cu bărcile deschise, a venit rândul Veronei. Hmmm, Verona mi-a dat peste nas la început. Asta până când am descoperit că acolo este un coloseum de care habar nu aveam. Din câte îmi spune tanti Wikipedia, în incinta lui se petrec tot felul de concerte şi evenimente, iar acustica e atât de WOW încât nu e nevoie de microfoane. Mai tare mi-a fost milă de Julieta.

Read more: Julieta fără sutien

tags:

Floarea de Florenţă

Florenţa e oraşul pentru care am ţinut post un an întreg pentru a veni să îl vizitez. Am economisit de dragul lui pentru a-l vedea. Doar pentru el aş reveni în Italia. Are un spirit pe care nu pot să îl explic. Hmmm... cred că totul vine de la statuia lui David. Da, aşa e. Altă explicaţie nu găsesc. Ok, şi pentru Galeria Uffizi, arhitectura de pe vremea Renaşterii şi alte epoci. 

Read more: Floarea de Florenţă

Iluzii italiene. Veneția

Spuneam că Italia nu a fost în lista mea de destinații. Nu mă atrăgea țara aceasta măcar să mă tai. Oriunde, numai nu acolo. Eu sunt omul nebuniei moderne, a tot ce înseamnă zgârâie-nori, claxoane în trafic și graffiti, o cafea take away și un pahar de vin servit de la etajul 100 a unei clădiri îmbrăcate cu sticlă. Italia e cuminte. E frumusețe istorică bine conservată, e un secol de Renaștere, antichitate și modern la un loc. Dar...

Read more: Iluzii italiene. Veneția

tags:
Back to Top