Depresie.jpg

Depresia singurătății

Mi-a luat mult timp să scriu aceste rânduri. Unii vor crede că e o disperare, alții vor râde, alții vor ignora, dar... nu. Nu e de râs. E la nivel global și am observat acest lucru de mai bine de doi ani.  Vă rog, fără balade de genul „nu cauți unde tebuie”, „nu cauți cum trebuie”, „mai taie din standarde”. Eu sunt în depresie atunci când nu văd soluții la probleme. Și, credeți-mă, sunt o ființă ce trebuia să se nască bărbat cu o fire cât un tanc, dar până și tancurile sunt atacate de rugină.

Caz real: „Bună, sunt Jessica. Am 28 de ani și locuiesc în New York. Stau în chirie, am un job superb, nu îmi refuz nimic, viața mea socială e super cool, dar... sunt singură. Am început să evit orice reuniune de familie pentru că toți se uită la mine ca la eșecul vieții pentru că nu m-am măritat încă.

Bărbații care mă invită în oraș mă văd ca o opțiune dintre zeci de fete ce urmează să le întâlnească. Unul chiar se uita insistent la ceas și îmi spune că, sorry, dar are o altă întâlnire.  Mă va suna mai târziu. Am spus să uite numărul meu de telefon. Am început să urăsc weekendurile, singurătatea. Toți tipii pe care i-am întâlnit fug de responsabilități, sunt alintați, fragili, nu vor relații serioase, nici nu mai vorbesc de a crea o familie”, citat încheiat. 

Uitându-mă în jurul meu văd atât de multe fete frumoase, cu o carieră de vis, singure au grijă de partea materială și au tot de își doresc. Mai puțin iubirea și sentimentul sincer al unui bărbat. Şi toate suferă. Şi nu spun la nimeni. Pentru că lumea râde de ele, le crede disperate. "Ei! Dap aşa frumoasă şi deşteaptă, ap stau uhajorii la tine la uşă cu sutele". Precis. Poate şi stau, dar nu cei potriviţi sau... nu stau deloc. 

Când aud povești de genul „bărbații fug de femei deștepte, frumoase”, „bărbaților le e frică să fie respinși” și tot felul de basme încep să îmi pun întrebarea, oare mai sunt oameni pe această planetă care știu de „încercarea vină nu are” sau să își asume riscul pentru anumite lucruri.  „Ești bună, frumoasă, dar nu pentru mine”. Reiese că a fi o fată de treabă e un minus foarte lung, sau cum să înțeleg această idee?

Nu înțeleg cuplurile care trăiesc 10 ani împreună și încă nu sunt siguri dacă să oficializeze relația sau nu? Sau își spun că nu sunt gata pentru ceva serios. Noi niciodată nu suntem gata. Niciodată. 

De ce să îţi fie teamă să ai o familie? Poate să îţi fie teamă doar dacă te apuci să faci chestii mai puţin plăcute sau... poate eu greşesc? 

Trăim un fenomen în care femeile au tot ce vor, mai puţin ceea ce trebuie să le ofere un bărbat. Dacă mai erau timpuri (şi acum sunt, şi vor fi) când cu o geantă Chanel tipul îi astupa gura, acum lucrurile s-au schimbat. Femeia conduce corporaţii şi poate uşor să îşi cumpere o colecţie full Dolce&Gabanna. 

Sau, în momentul când femeia vrea ceva serios de la un tip, iar acesta îi spune că nu vrea să se grăbească, iar dacă nu îi convine, poftim! Sunt 10 de fete ce i-ar cădea la picioare. 

Ştiu, fiecare pai îşi are umbra sa, însă când vezi că înaintezi în vârstă, iar şansele sunt invizibile, te cam încordezi un pic. 

Când tipul de lângă tine spune că nu poate fi nimic între voi doi, iar tu... cum aşa nu poate??? Băiatule! Îţi aduc 100 de argumente că se poate şi o să vezi ce mişto va fi. Apoi, stai şi te frămânţi şi te gândeşti unde ai greşit dacă au apărut asemenea gânduri.

Se spune că e ok să îţi găseşti un hobby, călătorii, amici, fun and dance, carieră bla bla bla. Degeaba. Nimic nu substituie un umăr. De toate te saturi la un moment dat. 

Niciodată nu am tratat asemenea subiecte, niciodată nu mi-a plăcut să analizez relaţii de cuplu, să spun că toţi bărbaţii sunt la fel şi femeile flori de busuioc. Nu. Eu cred în pragmatism şi în încercări, în comunicare, în soluţii. Nu sunt expertă pe inimi şi nu deţin secretul unei relaţii perfecte. Sunt doar un muritor ce vrea să caute nişte răspunsuri la anumite întrebări. Eu ştiu, postarea aceasta are toate şansele să fie tocată mărunt, atât de fete, cât şi de domni. Dar, de aia şi scriu... Pentru reacţii! 

 

 

 

 


Site by Revin Pro