De ce să nu pierzi timpul la seminare motivaționale?

A fost o perioadă când eram tânără și aveam invitații la tot felul de întâlniri cu oameni de succes, vedete la care nici nu visam să ajung. Mergeam la așa numitele seminare motivaționale. Era ceva nou pentru mine și până la urmă au fost și astea niște experiențe din viața mea. Apoi am renunțat la ele pentru că la fiecare se povestea unul și același mesaj: cum să ajungi la succesul suprem, cum să fii femeie realizată, super femeie bla bla bla, dar nimic exact, concret. În două cuvinte, baladele cu zmei fumează nervoase în colț. 

 Okey, fiecare decide pentru el ce să facă, unde să investească banii, unde să meargă și unde nu. Dar, din experiența mea am observat că la toate aceste evenimente se povestesc tot felul de chestii pe care participanții vor să le audă.

Ei vin cu speranța că vor găsi secretul magic al unei vieți de basm, că vor învăța cu să își „dreseze” partenerul/a în două ore, că milionul de euro se face în cel mai scurt timp ever, iar speakerul va da pe față toate tipsurile cum să ajungi la fel de tare ca el. Nimeni în lumea aceasta nu îți va spune ce ascunde preșul vieții lui, cum a ajuns unde a ajuns. E logic. De ce să oferi pe tavă ceva ce tu ai obținut în sudoarea frunții? 

Evenimentele acestea sunt bune pentru socializare și pentru a mai ieși din casă, să mai faci o fotografie bengoasă cu invitatul și să o pui pe rețele pentru likeuri fără număr, fără număr. 

Trebuie să ai mare talent și șmecherie să faci asemena bani din seminare. Bravo organizatorilor până la urmă, să recunoaștem. Subiectiv, cred că TEDxurile sunt cele mai tari evenimente de motivație, dar e strict părerea mea. 

Banii mai bine îi investești în chestii practice gen o limbă străină, cursuri de dansuri, instrumente muzicale, orice, dar nu în seminare unde îți sunt promise lucruri concrete cum să ajungi mare star, dar la final de alegi cu demagogia supremă. 

Dacă o să mă vedeți la un eveniment similar să știți că am venit din motive profesionale, și nicidecum personale. Poate doar să scriu pentru job un material ( de unde și primesc bani), dar de bună voie nu cred. Pace. 

Back to Top