praga.jpg

Nu mă sfătuiți cum să călătoresc

„Vai! Ești la Paris? Eu tot am fost luna trecută. Neapărat să vezi Muzeul Louvre, și Moulin Rouge, și să bei suc de jojoba pe turnul Eiffel și....”. „Ei! Dap ai cheltuit o tonă de bani! Eu iată am ales metroul, dar tu ai venit cu taxiul!”. „Cum așa? Ai fost la Roma și nu ai trecut pe la Colosseum? Păi, ratato! Degeaba ai venit la Roma și nu ai văzut această minune a lumii. Din tine turist, ca din mine academician”!  În PM!!! opriți-vă! 

1. Eu când pregătesc o călătorie, intru pe Internet SINGURĂ! Întreb sfaturi și opțiuni SINGURĂ! Mă documentez și caut informații în liniște și PACE! CULMEAAAA! Ce îmi propuneți voi, găsesc și pe Internet. Nimic nou! Vreți să vă lăudați că ați fost și voi în această destinație, că o faceți pe Columb și aveți experiența lui Mapss Me? Felicitări! Nu mă interesează! Când o să vă cer părerea, puteți să vă expuneți sau nu. În rest, Slava Domnului! Avem acces la informații.

2. În plus, când amicii mei îmi cer sfaturi cum să călătorească într-un oraș sau țară, mai bun sfătuitor ca mine nu e. Explic. Eu am o memorie foarte bună la denumiri de străzi, clădiri, mă orientez ușor printre detalii, țin minte prețurile și alte chestii utile. Asta se datorează și anxietății de care sufăr și care, să zicem, mă face să mă organizez în detalii. Dar nu înseamnă că nu accept spontanietatea. 

3. Am opțiunea diplomației. De genul, ascultă păreri, fă cum crezi tu. Dar deja devine cronic. Pe bune. 

4. Eu ador când oamenii mă ignoră. Nu mă supăr când treceți pe alături și nu mă salutați. Oamenii mă obosesc. 

5. Recent am venit de la Praga. Oraș genial și frumos. Dar, te amăgesc la cursurile valutare. Trântesc niște rate de schimb de capul lor. În aierport se achită cu coroane. Vrei cu euro? No stres! Restul însă îl primești în coroane.  Și, câtă lume a știut că merg acolo, NIMENI nu mi-a spus că poți să te lăhănești. În schimb toți s-au pornit să îmi spună informație de pe Internet ce să vizitez. Eu am avut inspirația să cumpăr coroane aici, în Moldova. Într-un loc oamenii schimbă cu 18 coroane un euro, peste drum- cu 24.20. Eh! Normal, nu? De fapt, stop! Unicul om care mi-a spus că pot să dau cu oiștea în gard la capitolul bani, a fost Petru Scalețchi! Merci mult :) Și asta în mesaj privat! Curs valutar sănătos am găsit la mall Paladium, fix în centrul centrului și la Sinagoga veche, un loc turistic vizitat de multă lume. 

5. Călătorie frumoasă. 


Site by Revin Pro