Chateau-Vartely.jpg

Vinurile primăverii mele

E luni. E martie. E atât de frumos afară încât aş prefera să îmi iau concediu chiar acum (taman când arde de lucru până peste cap :D) şi să închid orice telefon, calculator şi să mă relaxez aşa cum mi-ar plăcea. Asta ar însemna: plimbări lungi, muzică în căşti, un picnic pe o iarbă proaspătă de primăvără şi cu nişte delicii. La ele aş adăuga şi un vinişor uşurel aşa, ca de martie. Un vin tinerel şi parcă vioi, unul alb sau Rose. Nu că un un vin negru nu se lipeşte, dar pe ăsta îl lăsăm pentru alte ocazii. Acum e de licori proaspete cu chef de joacă, de viaţă, licori ce merită a fi savurate în linişte şi într-o atmosferă călduţă de martie. De exemplu, nişte vin din roada lui 2018 de la Chateau Vartely.

Mare tentaţie, dom'le. Ce să îi faci dacă ai tocmai trei vinuri şi toate îţi plac? Ba mai mult, nici nu vrei să discriminezi şi nu ştii pe care să îl alegi. Eu zic să le luăm pe rând, încetişor! 

Ce ziceţi de un Rose, a? E perfect pentru ieşirile cu fete, o petrecere a burlăciţelor sau pur şi simplu întâlniri de suflet. Rose-ul mereu l-am asociat cu un spirit feminin, unul gingaş şi misterios. Nu voi da greş dacă îl voi asocia cu primăvara. Cel din gama "Individo" de la Chateu Vartely îl văd uşor, fin, cu influenţe de zmeură. Îl poţi "asorta" cu un platou cu fructe de mare, brânzeturi sau paste. De ce să aştepţi ocazii speciale? Poţi să îl savurezi chiar de azi, de luni! 

 

Sau poate optaţi pentru ceva mai solid, mai cu note uşoare de seriozitate? În acest caz, cum vă pare propunerea celor de la Chateau Vartely de a gusta o Fetească Regală sau un Sauvignon Blanc?

 

Primul este produs chiar din struguri de Fetească Regală. E o simbioză de gusturi de caise, de florile câmpului ( că tot vorbim de primăvară) şi are un spirit uşor acid, perfect să te pişte de suflet şi să te învioreze! Merge perfect cu peşte, brânzeturi. E un vin sec alb, ce nu te lasă indiferent.  

Cât de spre Sauvignon Blanc avem doar cuvinte de laudă. Păcat să nu apreciezi acest vin cu note de citrice şi coacăză, cu un spirit robust şi parcă îl asociezi cu un flăcău frumos în plină tinereţe! Îl serveşti cu legume proaspete şi fructe de mare. Dar, cel mai bine se potriveşte să îl bei alături de un om drag! Ok... toate se potrivesc să le bei cu om drag! Hai, noroc! 

 

 


Site by Revin Pro