Marina-Grosu-1.jpg

Mi'one. Brandul ce m-a şocat

Retina mea oculară parcă întinereşte când vede în spaţiul acesta sur al capitalei, vreun croi sau textilă mai neobişnuită. În ţara noastră căpşorul acesta mioritic care îl purtăm pe gât uneori nu vrea să înţeleagă că aici tot sunt talente, că aici tot avem oameni cu capacităţi promiţătoare. Nu ne vine a crede. Dar eu prefer să aduc exemple că se poate. Da. Şi am să vă demonstrez. Iată o avem pe Marina Grosu, proaspăt absolventă a cursului de masterat de la UPSIC, la design vestimentar. Şi în spate cu o şcoală profesională de croitorie, şi o facultate la design vestimentar la ULIM. Dar haideţi să lăsăm universităţile şi să admirăm aceste textile ce m-au cucerit. Apropo, fotografiile sunt făcute de draga şi scumpa mea Sofia Golovinscaia! 

Pentru început, Marina lucrează acum de cu zor la un brand al ei, l-a botezat Mi'one. Nu vă gândinţi că stă în spatele denumirii vreo incantaţie sau legendă antică. Pur şi simplu i s-a părut cool denumirea şi jocul de cuvinte şi... zis şi botezat. Văzând-o cât e de plăpândă şi câtă ambiţie se ascunde în această fată cu chef de a cuceri podiumul internaţional, mi-am zis că dacă va continua în acelaşi ritm, marile evenimente de modă o aşteaptă.

Ce îmi place la colecţia aceasta? Tot. Amestecul de printuri şi texturi, culori îndrăzneţe cu parfum futuristic, imprimeuri turbate şi reinventarea geometriei. E pentru fetele cărora nu le pasă ce va zice lumea (acesta e sindrom naţional alături de trasul curentului). Rochia de gri metalic e făcută manual, fiecare element a fost chinuit de Marina pentru a naşte o piesă WOW. Transparenţele şi mixul de eclectic îţi sparg fantezia ta închisă în dulapul textilelor cuminţi, o adevărată zonă de confort al stilului tău. Îţi recomand să ieşi de acolo. Manifestul deconstrucţiilor, a liniilor şi a figurilor geometrice neapărute încă în manualele de matematică îţi vor scoate stilul din anestezia monotonă. Nu te teme. Îndrăzneşte să ieşi în evidenţă prin ceva unic. Voi de Marina o să mai auziţi. Vă asigur. 


Site by Revin Pro