Rodica-Nicov.jpg

Folclor eclectic în colecţia Rodicăi Nicov de la Privé Fashion Event

Eu m-am săturat de ready to wear din acesta cuminte, ştii tu, fustiţe şi sacouaşe de mers la birou. Mereu vreau să văd creatori cărora nu le e frică să experimenteze, să trântească într-un mod frumos tot ce vor ei într-un outfit. Adică da, sunt OK cu clasicul, e inevitabil, dar visez să văd colecţii autohtone ce au forţa să îmi împingă mandibula când o vezi pe podea! Iată aşa a fost la Privé Fashion Events când am văzut creaţiile Rodicăi Nicov. Apropo, pozele îi aparţin lui Alex Morgoci.

Rodica s-a inspirat din covoarele tradiţiilor noastre, din ie şi mărţişor, cred :D Imprimeul cu flori masive, geometrice prezente pe ţinutele modelelor s-au avântat într-o horă cu stofe delicate şi mai moderne. Inserţii transparente într-un joc nebun cusut şi cu detalii din piele şi elemente metalice au reinventat celebrele piese precum catrinţa sau fustele portului nostru. 

Accesoriile masive au completat festinul fashionist, fiind pe alocuri şi influenţe accentuate de rock în otfituri cu inserţii etno. Fie că vorbim de rochii sau ansambluri, folclorul a cântat cum i-a plăcut Rodicăi.

Extravaganţa oarecum blândă, dar care dă semne că poate să explodeze oricând, s-a manifestat în binomul cromatic de roşu şi negru, culori cu o încărcătură simbolică bogată în cultura noastră. Atât timp când se combină perfect cu şiraguri şi brăţări dure, nu ne mai deranjează nimic. Şi aici avem de-aface cu o catrinţă din piele, cu franjuri la poale şi ornamente metalice pe suprafaţă. Mişto rău, nu? :D 

Aici avem deja balada corsetului cu imprimeu de covor, destul de îndrăzneaţă abordare. E un ca joc al sânzâienilor, zânele bune, un omagiu al florilor noastre, dar şi al dramei. Lookuri ce inspiră viaţă şi primăvară, dar şi ţinute cu influneţe psihidelice şi detalii ce te năucesc până înţelegi cum stau treburile într-o ţinută a Rodicăi fac o horă de stiluri ce te scot din anonimat. E ca o rockăreală cu fustă de prinţesă rebelă, dar care ştie care e faza cu doinele şi cântecele noastre populare. 


Site by Revin Pro