casa-verde-cover1.jpg

Turism şi muzică bună la DescOPERĂ. Iată ce poţi vizita în cele trei zile de concert

Deja ştiţi că în perioada 14-16 iunie la Orheiul Vechi va avea loc frumosul eveniment de operă în aer liber, "DescOPERĂ".  Dar, de ce să vizitaţi frumoasele locuri doar în zilele evenimentului sau doar să veniţi la eveniment? Am aici câteva sugestii de destinaţii pe care puteţi să le vedeţi atât pe parcursul festivalului, dar şi în afara acestuia! Ascultaţi-mă pe mine, turismul şi opera nu s-au împăcat atât de bine ca acum! P.S. Bilete la eveniment găsiţi pe site-ul Iticket.md! 

Avem următoarele pensiuni: "Casa din Luncă", "Casa de sub Stâncă", "Vila Roz", Agro-Pensiunea "Butuceni" şi "Casa Verde". Să nu îmi spuneţi că nu aveţi cu ce vă delecta că mă supăr! Ok, glumesc! Haideţi să le luăm pe rând. 

 Casa din Luncă

Superbă locaţie. Cu piscină şi mult zen, linişte, stânci pe care ai vrea să le cucereşti. Poţi să asişti şi chiar să faci plăcinte, pâine, bijuterii hand made sau tot felul de articole din pănuşe de porumb! Dacă vrei să te simţi ca la Tour de France, ia o bicicletă pe care o poţi închiria chiar de la pensiune şi te pierzi în orizontul drumului din satul Trebujeni, unde şi se află unitatea de cazare. Evadezi din tumultul urban pentru a te încărca cu energie bună. Să nu uiţi să guşti din compotul pregătit de gazde, absolut divin!

Casa de sub Stâncă  

Aici ai ocazia să înveţi cum se pregătesc tradiţionalii prăjiţeti cu umplutură din dulceaţă de trandafiri, de exemplu. Îmi aduc aminte de copilărie şi chiar m-au cucerit emoţiile. Tot aici poţi să guşti din tradiţionalele aperitive specifice nouă: castraveţi, roşii, ceapă verde, slănină, brânză proaspătă şi jambon pregătit în condiţii de casă. De vinul gazdei nici nu mai pomenesc, o licoare lăsată de la Dumnezeu, serios. 

 

 

Casa Verde

O curte superbă cu hamac te cheamă să laşi totul în urmă şi să te relaxezi în stil mare. Gazdele te vor învăţa să găteşti sarmale în foi de viţă-de-vie şi varză. Şi aici am dat de vin genial. Am cântat şi dansat alături de fetele din ansamblul folcloric din Trebujeni şi chiar am mai mişcat un pic din delicii, să se aşeze mai bine în stomac! 

Vila Roz 

 Vai! Dar aici nu voiam să plec acasă. Prea frumos şi colorat, şi deosebit. Nici nu mai pomenesc de master classul de pregătire a desertului "Cuşma lui Guguţă". Să te lingi pe degete, nu alta. Priveliştea e de-a dreptul ruptă din rai, stâncile liniştite şi vechi de milenii stau parcă de strajă la pensiune, dar oamenii buni şi frumoşi sunt lăsaţi să vină ori de câte ori voiesc la pensiunea "Vila Roz" pentru a învăţa şi gusta din celebrul tort. 

 Pensiunea Butuceni 

Aici vin deja a şaptea dată şi aş reveni cu mare drag. La Pensiunea "Butuceni" poţi să participi la prepararea mămăliguţei, tocanei sau altor delicii. Gazda însă mereu are activităţi pentru turişti! 

sursa pozei: Agrotvmoldova.md 

Deci, pe care aţi ales-o?! 

 

 


Site by Revin Pro