Grand-Elisee-fatada.jpg

„Grand Elysée”, când arhitectura franceză este povestită în Moldova

Eu nu cred în coincidențe! Tocmai am revenit de la Paris, capitala ce m-a cucerit cu arhitectura elegantă și perfectă, iar aici în Republica Moldova am aflat despre o bijuterie de local numită „Grand Elysée” la fel, una cu parfum franțuzesc și opulent. Concluzia: eu în viața anterioară am trăit undeva pe malul Senei, cred eu!

Despre acest local am auzit prima dată în anul 2017. Îmi spuneam că iată, se mai deschide o nouă sală de nunți și cu siguranță nu va reprezenta ceva ieșit din comun. 

După o perioadă am văzut în news feed-ul meu de pe Facebook un filmuleț în care se indica traseul din capitală spre acest complex, situat la Sângera. Devenise și mai curios. 

Marea mea mirare a fost zilele acestea când am vizionat un reportaj live de la fața locului. Invitatul special a fost chiar Elena Agafonova, designerul și arhitectul acestui edificiu minunat.  

Elena a povestit despre cum a transpus la indigo doleanțele clientului ei. Mai bine de două luni s-a muncit intens la schițe, planuri, idei și detalii. A fost o muncă asiduă, dar finalul? O minunăție ce te hipnotizează prin grandoarea ei.

Designerul a mizat pe stilul neo-clasic, a reinventat influențele antice pentru a crea un efect WOW mai pronunțat. Fațada e compusă din coloane somptuoase, brâie, culori pastelate în antiteză cu cele tari. Domină minimalismul ce te impresionează. Elena a avut misiunea de a păstra proporțiile, armonia și echilibrul.  

Interiorul amintește de luxul castelelor din epoca barocă, în nuanțe clasice, dar și detalii de eclectism. Culori precum ivory, alb, argintiu, statui ce imită sculptura antică formează o atmosferă plăcută, perfectă pentru a petrece evenimente de suflet. Pereții sun decorați cu ornamente inspirate din gama florilor, de tavan atârnă un candelabru de-a dreptul magnific, iar oglinzile cu rame luxoase au fost realizate, apropo, la noi în țară. 

Complexul are o izolare fonică perfectă, conexiune WI-FI, lumini incorporate pentru efecte speciale și, evident, o energie superbă ce te face să te îndrăgostești de acest loc pentru totdeauna!


Site by Revin Pro