poster.jpg

SCURTĂ RADIOGRAFIE DE LA MOLDOVA FASHION DAYS 2017

De ce să discutăm mult, când avem de spus lucruri concrete? În fiecare primăvară și toamnă industria modei din țară are un eveniment al ei. În această toamnă s-a intitulat evenimentul MOLDOVA FASHION DAYS ( 23-24 septembrie).  Au fost două zile frumușele în care 44 de colecții au fost prezentate publicului prezent, iar cele 50 de modele profesioniste au dat dovadă de un curaj nebun, evident, și viteză. Să defilezi într-o seară pentru șapte branduri echivalează cu performanța unui jaguar. Cei 100 de copii care au prezentat colecțiile dedicate lor au fost niște scumpici!

 M-au impresionat colecțiile de licență ale creatorilor debutanți și aici cu drag le menționez pe Valentina Budu, Yulia Efros, Silvia Jalbă, Lilia Ceaicovschi, Topcoat, Nadejda Troianovscaia și Olga Cojocari. Lucrări ieșite din cumințenie, o avangardă contemporană și mai ales, un manifest împotriva tiparelor modei din această țară.

SILVIA JALBĂ

Olga Cojocari 

Valentina Budu

Ok, recunosc, veterana Julia Allert la fel știe cum să îmi împlinească dorința ochiului meu de a vedea haine neobișnuite.

Nici Georgette nu m-a dezamăgit. Sandalele în pene ( pe care eu personal nu le-aș purta) au fost un indiciu că moda are tot dreptul la experimente pe care fie le acceptăm, fie le ignorăm, însă Geta Mir a adus un omagiu penelor nu doar în încălțăminte, dar și în imprimeuri. Mie mi-a plăcut. 

Julia Allert 

Georgette

Și de la tânăra Katia Gri aveam așteptări mari. Da, mari. Katea m-a cucerit încă de la debutul ei în modă, când s-a desprins reușit de sub aripa mamei, Natalia. La Moldova Fashion Days, Katea și-a îmbrăcat modelele în ținute inedite pe care abia aștept să le văd și la clientele care vizitează magazinul „Moda”, loc unde creatoarea își vinde lucrările.

 Katea Gri 

Loconic de la Alina Bradu și brandul Gepetto așa, frumușele colecții. Simple și numai bune de purtat. Paltoanele cu glugă, elemente de brandemburg, culori pastelate, cam acestea sunt ingredientele colecțiilor. 

Loconic & Gepetto 

 

Toate fotografiile de la eveniment le găsiți pe pagina acestuia de Facebook. 

Evident, aceste două zile de modă au fost cu adevărat intense. Cei la APIUS, de la Proiectul de Competitivitate din Moldova implementat de USAID și Guvernul Suediei au avut grijă ca frumusețea modei din Moldova să fie cunoscută lumii. 

 


Site by Revin Pro