Mary-Kay.jpg

Cât de bine îți cunoști tenul?

Când am lansat ideea de a scrie materiale educative dedicate îngrijirii tenului, aveam nişte concluzii triste. Chiar dacă accesul la informaţii este imens, multe dintre noi nici nu îşi cunosc tipul de piele, nu mai spun de alegerea corectă a produselor sau de folosirea acestora. Eu însă am decis să schimb lucrurile, să vin cu subiecte bine documentate despre îngrijirea feţei noastre, şi nu oricum, dar cu indicaţii de la profesionişti. Am mers la compania „Mary Kay Moldova”, cea care a fost deschisă colaborării şi mai ales, propunerii de a crea conţinut util pentru femei. Primul pas, descoperirea tipului de ten şi cum îl tratăm corect.

În sediul plăcut şi plin de energie frumoasă, am discutat preţ de vreo două ore cu Oxana Sidorenko, Directorul de vânzări „Mary Kay Moldova”. Apropo, are o experienţă de 15 ani în domeniul beauty, aşa că am ştiut unde vin!

 Primul lucru pe care l-am marcat: consultanţii companiei nu doar îţi propun să cumperi produse, ei chiar îţi oferă şi sfaturi, indicaţii preţioase despre ceea ce ţi se potriveşte cu adevărat.

Împreună cu Oxana am completat un formular intitulat „Profilul frumuseții” unde am răspuns la mai multe întrebări dedicate tenului, întrebări bine elaborate pentru a primi răspunsuri cât mai exacte despre starea feţei. Acestea se completează individual, iar răspunsurile variază de la client la client. Vă recomand cu încredere să apelaţi la consultanţii companiei pentru a vă afla toate caracteristicile tenului! P.S. am tenul combinat, conform observaţiilor făcute de Oxana şi rezultatelor  din anchetă. 

Personal, iată ce am învăţat de la Oxana:

-         Hidratarea este succesul. De exemplu, dacă eu am 60 de kilograme, înmulţesc la 3, reiese că zilnic am nevoie de 1800 de mililitri de apă pe zi. Nu aştepta să bei până când ţi se face sete. Tot ce bem şi consumăm se răsfrânge asupra feţei noastre. Prin piele se elimină cele mai multe toxine. Rinichii elimină doa 40%.

-         Ce notă ai da tenului tău? Eu mi-am dat 6. Cele patru probleme depistate: coşuri, tendinţe de cupiroză, uscăciune, roşeaţă. Pielea are însă propriile sale stări, simte diferit. Deshiradatarea duce la eliminarea grăsimii pentru a păstra eliminarea apei. De aici şi apar coşuri.

-  Rutina zilnică de îngrijire a feţei conţine 5 paşi esenţiali: curăţarea, tonifierea, hidratarea, folosirea unui ulei specific tenului şi crema de protecţie solară. Nu uităm şi de CC cream, cea care protejează pielea de factori externi. Recomand ca toate produsele să fie ale aceluiaşi brand de cosmetice pentur că este un fir roşu ce completează fiecare acţiune de îngrijire.

 

Pielea ştie singură să se cureţe, noi însă o ajutăm să eliminăm impurităţile.

La 30 de ani optăm pentru un tratament profilactic, mai mult anti îmbătrânire. Începând cu vârsta de 25 de ani, organismul nostru nu mai produce cantităţi suficiente de colagen, element important în menţinerea tânără a feţei.

În materialul viitor voi reveni cu produse exacte de îngrijire a tenului, consecutivitatea folosirii acestora şi beneficiile lor. Pot să vă spun că am testat o super gamă lansată anul trecut, „Time Wise”, dar mai multe revin în subiectul următor! Între timp, ce aţi mai dori să aflaţi din domeniul frumuseţii? Let me know, ladies! 


Site by Revin Pro