Sugaring.jpg

Când ţi-e viaţa mai... dulce!

Faza cu "frumuseţea cere sacrificii" să nu mi-o spuneţi mie. Eu fug de orice procedură de beauty ce implică durere sau, cel puţin, o durere pe termen lung. Mă minunez enorm de fetele care merg la nişte tratamente de unde ies plânse şi se tot jeluie că au făcut asta pentru a arăta frumos. Ok, alegerea lor. Eu încerc să aleg acţiuni fără bătăi de cap, dar cu efect superb. De exemplu, optez epilarea cu zahărul în detrimentul altor metode de înlăturare a părului de pe corp. Ba chiar am întrebat-o şi pe Cristina Fotescu, o profesionistă în sugaring despre avantajele acestui tip de epilare. 

Şi iată ce am aflat de la ea:

- Epilarea cu pastă de zahăr lasă pielea foarte fină, sănătoasă, fără răni sau tăieturi. Produsul conţine ingrediente sută la sută naturale: apă, zahăr şi suc de lămâie. Se poate aplica cu uşurinţă pe toate zonele corpului, chiar şi pe cele cu varice şi vase capilare sparte.

- Pentru că nu conţine elemente nocive, este recomandată şi femeilor însărcinate, fiind sigură atât pentru mamă, cât şi pentru făt. Pasta de zahăr este hipoalergenică, fiind un conservant natural care nu dezvoltă bacterii în el, nu aderă la celulele vii ale pielii, se curăţă uşor cu apă călduţă.

- Nu rupe firele de păr; părul este extras în sensul natural de creştere, deci şi durerea se diminuează simţitor. Mai mult, pasta de zahăr nu se întăreşte pe piele, fiind extrem de maleabilă şi poate extrage şi cele mai scurte fire de păr.

- În timpul şedinţei de epilat cu zahăr se efectuează şi o exfoliere superficială şi se îndepărtează particulele keratinizate (pielea uscată). După procedură, pielea este moale şi catifelată datorită faptului că, în timpul epilatului, aceasta se hidratează.

- Nu este doar o formă de epilare, dar si o procedură de piling lejer (pielea rămâne catifelată), de SPA (hidratare) şi limfo-drenaj (extracţia firelor de păr are loc de la extremităţi spre centru).

Cum să ne pregătim pentru o şedinţă de sugaring?

Să lăsăm firele să crească la lungimea de 3-5 mm Să facem un duş chiar înainte de procedură – pielea va fi degresată, curată şi proaspătă, ceea ce va facilita procedura de epilare. 

Cu o zi înainte, să exfoliem pielea cu un scrub, îndepărtând astfel "celulele moarte". Să nu aplicăm nicio loţiune, ulei, deodorant sau alte produse de îngrijire pe zonele pe care intenţionăm să le epilăm.

În cazul epilării zonei inghinale, să purtăm lenjerie de bumbac pentru a evita iritarea pielii proaspăt epilate. După epilare, pentru menţinerea aspectului sănătos şi curat al pielii, se recomandă exfolierea ei o dată în 4-5 zile cu un scrub sau mănuşă exfoliantă,  apoi aplicarea unei creme hidratante.

Contacts

For cooperation please contact me:


Site by Revin Pro